Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,27% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνονται και στο επιτόκιο του 7ετούς -στο 3,95%- όπως και στου 5ετούς, στο 3,26%. Το επίκεντρο σήμερα στην πρώτη εκτίμηση για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που δείχνει να υποχωρεί στο 2% το Νοέμβριο.

Στο 4,27% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης.

Στο 2% αναμένεται να διαμορφωθεί ο ετήσιος πληθωρισμός το Νοέμβριο, σημειώνοντας πτώση από το 2,2% του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat. Η ανάγνωση είναι σε συμφωνία με τις προβλέψεις δημοσκόπησης του Reuters.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τους ευμετάβλητους τομείς της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων ειδών διατροφής, ενώ παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις αποφάσεις πολιτικής της, αναμένεται το Νοέμβριο στο 1,1% έναντι πρόβλεψης για 1,3% και ενώ τον περασμένο μήνα ήταν 1,2%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, μία μονάδα βάσης υψηλότερα από χθες, στο 4,27%. Του 7ετούς, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 3,95% όπως και του 5ετούς που κυμαίνεται στο 3,26%.

Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,22% σε σχέση με τη χθεσινή μέρα, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου σταθεροποιείται στο 1,51%, του γερμανικού 10ετούς κινείται καθοδικά, στο 0,31%, ενώ του βρετανικού 10ετούς, χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,35%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury σημειώνει ήπιες κινήσεις, στο 3,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v