Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν ελληνικά και ιταλικά yields

Τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρώμη να διαπραγματεύεται με την ΕΕ μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς ενισχύουν τα ιταλικά ομόλογα. Καθοδικά και τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων.

Υποχωρούν ελληνικά και ιταλικά yields

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο μηνών περίπου υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρώμη να διαπραγματεύεται με την ΕΕ μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2019 στο 2% του ΑΕΠ ή ακόμη χαμηλότερα.

«Ναι, αυτά είναι τα νούμερα», σημείωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιοβάννι Τρία. Υπενθυμίζεται ότι ο τρέχων στόχος είναι 2,4%.

Η απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 0,73%, ενώ του 10ετούς στο 3,15%. Το spread ιταλικού-γερμανικού 10ετούς μειώνεται στις 283 μονάδες βάσης, με το επιτόκιο του 10ετούς Bund να κινείται σε χαμηλά επίσης επίπεδα, στο 0,32%.

Αποκλιμακώνται και τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς υποχωρεί έξι μονάδες βάσης σε σχέση με την Παρασκευή, στο 4,20%, του 7ετούς επίσης και φτάνει στο 3,88% όπως και του 5ετούς που διαμορφώντεαι στο 3,21%.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά, κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v