Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,15% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κλειστή η αμερικανική αγορά σήμερα. Η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες του Brexit κρατούν τους επενδυτές ανήσυχους και τροφοδοτούν στροφή σε «ασφαλή καταφύγια», όπως τα Bunds.

Στο 4,15% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα κινούνται τα γερμανικά yields τη Δευτέρα, μετά το υψηλό μήνα που είχαν φτάσει την Παρασκευή (0,27%).

Η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες του Brexit κρατούν τους επενδυτές ανήσυχους και τροφοδοτούν στροφή σε «ασφαλή καταφύγια», όπως τα Bunds.

Η κινεζική οικονομία κατέβασε ταχύτητα το 2018, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 6,6%, πάνω από τον στόχο που είχε ορίσει η κυβέρνηση (+6,5%) αλλά με τον πιο αδύναμο ρυθμό των τελευταίων 28 ετών.

«Τα κινεζικά στοιχεία προστίθενται στην οικονομική απαισιοδοξία», σημειώνει ο αναλυτής της Τράπεζας DZ, Sebastian Fellechner. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά 1,1 μονάδες βάσης, στο 0,25%. 

Εν αναμονή της παρουσίασης του Plan B σήμερα από την βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για το Brexit, το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου υποχωρεί 3,8 μονάδες βάσης, στο 1,31%.

Κατά 3,1 μονάδες βάσης ενισχύεται η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, που διαμορφώνεται στο 2,76%, ενώ του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου με ήπια καθοδική κατεύθυνση (-1 μονάδα βάσης), κυμαίνεται στο 1,35%.

Καθοδικά κινούνται τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς κατά 2,8 μονάδες βάσης, στο 4,15%, ενώ του 5ετούς κατά 3 μονάδες βάσης, στο 3,04%. Στο 3,79% διαμορφώνεται η απόδοση του 7ετούς.

Κλειστή η αμερικανική αγορά σήμερα, λόγω εθνικής αργίας για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v