Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,91% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του 7ετούς υποχωρεί 4,6 μονάδες βάσης, στο 3,47%, ενώ του 5ετούς με μικρή υποχώρηση, διαμορφώνεται στο 3,29%. Η αισιοδοξία για την έκβαση των συζητήσεων στρέφει τους επενδυτές σε επενδυτικά προϊόντα με μεγαλύτερο ρίσκο.

Στο 3,91% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και το ενδεχόμενο να παραταθεί η τρίμηνη εκεχειρία τους βρίσκονται στο επίκεντρο του σημερινού trading.

Η αισιοδοξία για την έκβαση των συζητήσεων στρέφει τους επενδυτές σε επενδυτικά προϊόντα με μεγαλύτερο ρίσκο. Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ το δολάριο απομακρύνεται από το υψηλό δύο μηνών των τελευταίων συνεδριάσεων. 

Από πλευράς δεδομένων, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 19 χώρες του ευρώ κινήθηκε καθοδικά κατά 0,9% σε μηνιαία βάση και κατά 4,2% σε ετήσια. 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε σε ετήσια βάση 1,8% τον Ιανουάριο, μετά την άνοδο κατά 2,1% του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή της χώρας. Ερευνα του πρακτορείου Reuters σε οικονομολόγους εκτιμούσε ότι θα διαμορφωθεί στο 1,9%.

Στην αγορά των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, περιορίζονται οι απώλειες στο ισπανικό 10ετές, με την απόδοση να έχει μικρή ενίσχυση, στο 1,25%, παρά το γεγονός ότι φουντώνουν τα δημοσιεύματα για κήρυξη πρόωρων εκλογών. Του ιταλικού 10ετούς με σταθεροποιητικές κινήσεις, διαμορφώνεται στο 2,84%.

Το επιτόκιο του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 0,55%, του γερμανικού 10ετούς με ίδια κίνηση διαμορφώνεται στο 0,12%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου κυμαίνεται στο 1,16%, χαμηλότερα κατά 2,3 μονάδες βάσης.

Καθοδικά κινούνται τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς με πτώση κατά 2,6 μονάδες βάσης, κυμαίνεται στο 3,91%, ενώ του 5ετούς με μικρή υποχώρηση, στο 3,29%. Του 7ετούς υποχωρεί 4,6 μονάδες βάσης, στο 3,47%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury με μικρή καθοδική κατεύθυνση, κυμαίνεται στο 2,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v