Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,69% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες, την ώρα που οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης υποχωρούν σε ιστορικό χαμηλό σημείο.

Στο 2,69% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κοντά σε πολυετή χαμηλά κυμαίνονται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων τη Δευτέρα, με τις αγορές να βρίσκονται εν αναμονή κατεύθυνσης νομισματικής πολιτικής και από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης έφτασαν σε ιστορικό χαμηλό σημείο, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα καταφέρει να φτάσει στον στόχο του πληθωρισμού για λίγο κάτω από το 2%.

Βασικός δείκτης για τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες των τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,135% την Παρασκευή.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς με άνοδο κατά 1,5 μονάδα βάσης διαμορφώνεται στο μείον 0,24%, ενώ του γαλλικού 10ετούς με ίδια κίνηση κυμαίνεται στο 0,10%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 0,51% ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου με μικρή πτώση (κατά μισή μονάδα βάσης) κυμαίνεται στο 2,31%.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ελληνικά yields. Του 10ετούς στο 2,69% και του 5ετούς στο 1,55%.

Κατά δύο μονάδες βάσης ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς Treasury, που φτάνει στο 2,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v