Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραγδαία πτώση στα ευρωπαϊκά yields

«Ελλείψει βελτίωσης, στην περίπτωση που η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας απειλείται, θα απαιτηθούν επιπλέον κίνητρα», υπογράμμισε ο Μάριο Ντράγκι. Στο 2,52% το ελληνικό 10ετές. Στο μηδέν η απόδοση του γαλλικού 10ετούς.

Ραγδαία πτώση στα ευρωπαϊκά yields

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να έχει διευκολυντική πολιτική ξανά, πιθανόν μέσω μειώσεων επιτοκίων ή αγορά ενεργητικών, εάν ο πληθωρισμός δεν κατευθυνθεί προς τον στόχο της, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Ελλείψει βελτίωσης, στην περίπτωση που η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας απειλείται, θα απαιτηθούν επιπλέον κίνητρα», υπογράμμισε ο Ντράγκι στην ετήσια συνάντηση της ΕΚΤ, στην Πορτογαλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης είναι κοντά, αλλά λίγο κάτω από το 2%.

«Αυτός ο στόχος είναι συμμετρικός, που σημαίνει ότι εάν πρόκειται να επιτευχθεί αυτή η αξία του πληθωρισμού μεσοπρόθεσμα, ο πληθωρισμός πρέπει να είναι υψηλότερος από αυτό το επίπεδο, κάποια στιγμή στο μέλλον», πρόσθεσε.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 6 μονάδες βάσης, στο μείον 0,327%, επίπεδο που είναι ιστορικό χαμηλό. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς σημειώνει πτώση κατά 8,3 μονάδες βάσης, αγγίζοντας το μηδέν για πρώτη φορά στην ιστορία.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει κατά 7,5 μονάδες βάσης, στο 0,45%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου ομολόγου κινείται καθοδικά κατά 19 μονάδες βάσης, στο 2,09%.

Κατά 16 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 2,53%, ενώ του 5ετούς με πτώση κατά 15,9 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v