Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields μετά τα στοιχεία για τον PMI

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν πτωτικά αυτήν την εβδομάδα μετά τη δήλωση Ντράγκι πως αν δεν αυξηθεί ο πληθωρισμός, θα υπάρξει και περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον PMI δεν ήταν ικανά για να αλλάξουν τις προσδοκίες.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά και τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών στοιχείων για την επιχειρηματική δραστηριότητα Ιουνίου της ευρωζώνης, τα οποία ήταν κάπως βελτιωμένα, ωστόσο όχι τόσο καλά ώστε να αλλάξουν τις προσδοκίες της αγοράς για επικείμενη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύεται κατά περίπου 18 μ.β. στο 2,71%, του 7ετούς στο 1,90% και του 5ετούς στο 1,70%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,296%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,13% και του ισπανικού στο 0,40%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων, που κινούνται αντιστρόφως ανάλογα των τιμών, κινήθηκαν πτωτικά αυτήν την εβδομάδα, μετά τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, την Τρίτη πως αν δεν αυξηθεί ο πληθωρισμός, θα υπάρξει και περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Οι αγορές χρήματος της ευρωζώνης προεξοφλούν σχεδόν πλήρως μια μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 10 μ.β. στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v