Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό εβδομάδας γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά yields

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς διατηρείται στο 1,37%, ενώ του 5ετούς στο 0,73%. Τα περισσότερα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης βλέπουν τις αποδόσεις τους υψηλότερα κατά 4-5 μονάδες βάσης.

Σε υψηλό εβδομάδας γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά yields

Eπεκτείνουν την άνοδό τους οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων την Τρίτη, με την κίνηση να έχει μία πιο τεχνική εξήγηση που έρχεται από την Ιαπωνία.

Οι επενδυτές έμειναν μακριά από τη δημοπρασία 10ετούς ιαπωνικού ομολόγου, η οποία δέχθηκε αδύναμη ζήτηση, αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας υπονόησε ότι θα μειώσει τις αγορές μακροπρόθεσμων τίτλων αυτόν τον μήνα.

Το γεγονός τροφοδότησε την άνοδο στις μεγάλες αγορές ομολόγων. Τα περισσότερα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης βλέπουν τις αποδόσεις τους υψηλότερα κατά 4-5 μονάδες βάσης, με τα γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά yields να φτάνουν σε υψηλό εβδομάδας.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται 5 μονάδες βάσης, στο -0,52%, του γαλλικού 10ετούς επίσης κατά 4,4 μονάδες βάσης, στο -0,22%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 3,9 μονάδες βάσης, στο 0,18%, ενώ του ιταλικού, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 0,86%.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ελληνικά yields. Του 10ετούς διατηρείται στο 1,37% ενώ του 5ετούς στο 0,73%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται κατά 6,6 μονάδες, στο 1,73%.

Data και εμπόριο

Από την άλλη πλευρά, οι αγορές ομολόγων δεν δείχνουν να επηρεάζονται σήμερα από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης.  

Ο ΡΜΙ μεταποίησης που δημοσιεύθηκε σήμερα έδειξε ότι διαμορφώθηκε στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων επτά ετών, καταγράφοντας συρρίκνωση για όγδοο μήνα.

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο τελικός μεταποιητικός δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 45,7 μονάδες, τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς υψηλότερα από την πρώτη εκτίμηση των 45,6 μονάδων.

Ηταν το πιο χαμηλό αποτέλεσμα από τον Οκτώβριο του 2012 και αρκετά χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που ξεχωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα, κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός τον ίδιο μήνα, κυρίως λόγω της πιο φθηνής Ενέργειας. 

Οι τιμές καταναλωτή στις 19 χώρες του ευρώ ενισχύθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο και κατά 0,9% σε σύγκριση με τον περσινό μήνα, επιβραδύνοντας από το ετήσιο 1% του Αυγούστου. Ο δομικός ωστόσο ενισχύθηκε στο 1,2% από 1,1% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v