Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,43% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Προσεκτικές κινήσεις στο σημερινό trading, με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις από τις συνομιλίες κορυφαίων διαπραγματευτών από ΗΠΑ και Κίνα για το εμπόριο, καθώς και από τη συνάντηση βρετανού και ιρλανδού πρωθυπουργού για το Brexit.

Στο 1,43% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την εξέλιξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας καθώς και τη συνάντηση Βρετανίας-Ιρλανδίας για το Brexit.

Tις τελευταίες ημέρες τα yields έχουν κινηθεί υψηλότερα, με τους αναλυτές ωστόσο να είναι συγκρατημένοι μέχρι να δουν κάποια πρόοδο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Κορυφαίοι διαπραγματευτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα συναντώνται σήμερα, για πρώτη φορά από τα τέλη του Ιουλίου.

«Οποιαδήποτε είδηση ή φήμη έχει επιπτώσεις στις ημερήσιες μεταβολές βασικών ευρωπαϊκών ομολόγων», σημειώνει ο Mathias van der Jeugt, υπεύθυνος στρατηγικής στην KBC.

Ο προσεκτικός τόνος στο σημερινό trading ενισχύεται και από τη συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού με τον ιρλανδό ομόλογό του, σε μία προσπάθεια να «αναστηθεί» η βρετανική πρόταση για το Brexit, την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει απορρίψει.

Η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται 1,6 μονάδα βάσης, στο -0,54%, του γαλλικού 10ετούς, με άνοδο κατά 1,7 μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο -0,24%, του ισπανικού, κατά μισή μονάδα υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 0,16% ενώ του αντίστοιχου ιταλικού, ανέρχεται 2,7 μονάδες βάσης, στο 1%.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ελληνικά yields. Του 10ετούς στο 1,43%, ενώ του 5ετούς, με μικρή πτώση κατά 1,6 μονάδα βάσης, βρίσκεται στο 0,72%.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης, στο 1,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v