Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,46% διατηρείται το ελληνικό 10ετές

Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο και οι εξελίξεις του Brexit. Ηπιες κινήσεις σημειώνουν τα ευρωπαϊκά yields.

Θετικές μεταβολές στις ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες και τις εξελίξεις του Brexit.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δεκτό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε στις 21:45 ώρα Ελλάδας, σήμερα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου προσπαθούν να κλείσουν συμφωνία για να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους.

Την ίδια ώρα, στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, οι δύο διαπραγματευτές για το Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ από την ευρωπαϊκή πλευρά και ο Στίβεν Μπάρκλεϊ από τη βρετανική, συναντώνται σήμερα για ένα πρόγευμα εργασίας στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκτιμήσουν αν υπάρχουν πιθανότητες να ξεμπλοκαριστούν οι συζητήσεις, έπειτα από μία τεταμένη εβδομάδα και πριν τη διεξαγωγή μιας κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για το θέμα.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί ελαφρώς στο -0,20%, του γερμανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο -0,48%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου υποχωρεί 2,7 μονάδες βάσης, στο 0,18% ενώ του ιταλικού 10ετούς, κινείται 1,4 μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,04%.

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,46% ενώ του 5ετούς καταγράφει πτώση 2,2 μονάδων βάσης, στο 0,72%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury, με μικρή καθοδική τάση λιγότερη από μία μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v