Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,46% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η αδυναμία της Κίνας στο εμπόριο τον περασμένο μήνα οδηγεί τους επενδυτές στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 3,6 μονάδες βάσης, στο -0,19%, ενώ του 10ετούς Bund, με ίδια κίνηση, φτάνει στο -0,47%.

Στο 1,46% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων στρέφονται οι επενδυτές, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για το κινεζικό εμπόριο του περασμένου μήνα.

Επιταχύνθηκε η πτώση των κινεζικών εξαγωγών τον Σεπτέμβριο ενώ οι εισαγωγές συρρικνώθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, υπογραμμίζοντας την αδυναμία της οικονομίας και την ανάγκη για περισσότερα κίνητρα, καθώς ο συνεχίζεται ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εξαγωγές του Σεπτεμβρίου υποχώρησαν 3,2% σε σύγκριση με τον περσινό μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν αρνητική κίνηση ύψους 3%, μετά την πτώση κατά 1% του Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, οι κινεζικές πωλήσεις αυτοκινήτων έκαναν βουτιά τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας την 15η μηνιαία πτώση στους τελευταίους 16 μήνες. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση την τελευταία εικοσαετία, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. 

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 3,6 μονάδες βάσης, στο -0,19%, του γερμανικού 10ετούς, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο -0,47%, του ισπανικού 10ετούς χάνει 5,7 μονάδες βάσης και φτάνει στο 0,19% ενώ του ιταλικού, με πτώση κατά 3,8 μονάδες βάσης, βρίσκεται στο 1,01%.

Μικρή άνοδο σημειώνουν τα ελληνικά yields. Του 10ετούς κατά 1,6 μονάδα βάσης, στο 1,46% ενώ του 5ετούς, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 0,73%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται κατά περίπου 2 μονάδες βάσης, στο 1,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v