Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,36% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους διατηρούνται τα ευρωπαϊκά yields, αν και στο σημερινό trading κινούνται ελαφρώς καθοδικά. Μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι αποδόσεις ελληνικών και ιταλικών τίτλων. Στο 0,47% του ελληνικού 5ετούς.

Στο 1,36% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων την Παρασκευή, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για κορύφωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και οι επενδυτές στρέφουν ξανά το επίκεντρό τους στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Το εμπορικό ντιλ αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, με το Πεκίνο να επιβεβαιώνει την είδηση και τον Κινέζο αντιπρόεδρο να ταξιδεύει στις ΗΠΑ, 13-15 Ιανουαρίου.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο -0,23% ενώ του γαλλικού στο 0,04%. Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 0,43% ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου κινείται καθοδικά κατά 5,6 μονάδες βάσης, στο 1,32%.

Χαμηλότερα κινούνται και τα ελληνικά yields. Του 10ετούς διολισθαίνει κατά 5,4 μονάδες βάσης, στο 1,36% ενώ του 5ετούς, με πτώση κατά 6,6 μονάδες βάσης, στο 0,47%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 1,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v