Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,03% το yield του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Οι αναλυτές ανέφεραν πως οι αγορές ομολόγων επηρεάζονται από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία καθώς και από την πολιτική αβεβαιότητα στη Γερμανία, ωστόσο για την ώρα, και λόγω της ανοδικής κίνησης στις αγορές μετοχών, δεν αναμένεται να υπάρχει περαιτέρω πτώση στα yields.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, αντιδρώντας στην άνοδο των μετοχών διεθνώς, χωρίς πάντως να απομακρύνονται πολύ από τα πρόσφατα χαμηλά τους, ένδειξη πως οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Οι αναλυτές ανέφεραν πως οι αγορές ομολόγων επηρεάζονται από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία καθώς και από την πολιτική αβεβαιότητα στη Γερμανία.

Ωστόσο, για την ώρα και λόγω της ανοδικής κίνησης στις αγορές μετοχών, δεν αναμένεται να υπάρχει περαιτέρω πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 1,03%, του 7ετούς στο 0,72% και του 5ετούς στο 0,34%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,38%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,97%, του ισπανικού στο 0,27% και του πορτογαλικού στο 0.26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v