Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φλερτάρει» με το 1% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σπάει νέο ρεκόρ στο 1,10% το 10ετές, στο 0,37% υποχωρεί το 5ετές. Στήριξη στους ελληνικούς τίτλους από τις δηλώσεις Λαγκάρντ και την έκδοση του Tier II από την Alpha Bank.

«Φλερτάρει» με το 1% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το ελληνικό κόστος δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί 4,7 μονάδες βάσης και να διαμορφώνεται στο 1,10% ενώ του 5ετούς κινείται κατά 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,37%.

Τα ελληνικά ομόλογα παίρνουν στήριξη από τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίστηκε βέβαιη πως τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν τελικά στο QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). 

Tην ίδια ώρα, πάνω από 10 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης από την Alpha Bankμε το επιτόκιο να υποχωρεί στο 4,25%. Η τράπεζα άντλησε συμπληρωματικά κεφάλαια της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, μέσω 10ετούς ομολογιακού μειωμένης εξασφάλισης, το οποίο δεν θα μπορεί να ανακληθεί πριν την πάροδο πενταετίας.

Χαμηλότερα και τα ευρωπαϊκά yields -αν και σημειώνουν μικρότερη κίνηση- καθώς υποχωρεί και η διάθεση για ρίσκο την Παρασκευή, την ώρα που τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στέλνουν τους επενδυτές σε προϊόντα ασφαλούς καταφυγίου.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο -0,38%, του γαλλικού 10ετούς επίσης, στο -0,13%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου διαμορφώνεται στο 0,27% ενώ του ιταλικού στο 0,94%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v