Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,06% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Τα ελληνικά yields δεν ακολουθούν την πορεία αυτών του ευρωνότου, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ένταση που προκαλούν στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας οι έρευνες του Oruc Reis.

Σε νέα χαμηλά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου, λόγω της υπόσχεση για μέτρα τόνωσης στις ΗΠΑ, που έρχονται να προστεθούν στην πρωτοφανή στήριξη των κεντρικών τραπεζών στις οικονομίες του κόσμου αλλά και στο ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, τα yields δεν ακολουθούν την πορεία των ομολόγων του ευρωνότου, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ένταση που προκαλούν στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας οι έρευνες του Oruc Reis.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,52%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,97%, του ισπανικού στο 0,24% και του πορτογαλικού στο 0,27%.

Την ίδια ώρα, λίγο υψηλότερα διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με του 10ετούς να κινείται στο 1,06%, του 7ετούς στο 0,76% και του 5ετούς στο 0,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v