Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβασμένες οι αποδόσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα

Εστιάζουν στο μέτωπο του πληθωρισμού σήμερα οι επενδυτές και οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται σε υψηλά μηνός.

Ανεβασμένες οι αποδόσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης αυξάνονται σήμερα καθώς ο διψήφιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μετατόπισε την εστίαση των επενδυτών πίσω στην πιθανή περαιτέρω νομισματική σύσφιξη στην ευρωζώνη.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα τελευταία πρακτικά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα, τα οποία ενδέχεται να παρέχουν πρόσθετα «γερακίσια» μηνύματα.

Οι τιμές καταναλωτή στη Βρετανία εκτινάχθηκαν στο 10,1% τον Ιούλιο, το υψηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 1982, έναντι ετήσιου ρυθμού 9,4% τον Ιούνιο, εντείνοντας την πίεση στα νοικοκυριά.

Οι κεντρικές τράπεζες ανησυχούν για τα λεγόμενα «δευτερογενή αποτελέσματα» όταν οι αυξήσεις στους μισθούς και οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό ωθούν επίμονα τον τελευταίο υψηλότερα.

Οι αποδόσεις των 2ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, πιο ευαίσθητες στην πορεία των επιτοκίων αυξήθηκαν κατά 8 μονάδες βάσης (bps) στο 0,682%, το υψηλότερο από τις 21 Ιουλίου. Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε κατά 6 bps στο 1,43%, το υψηλότερο από τις 22 Ιουλίου.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 6,5 μονάδες βάσης στο 3,201%, φθάνοντας σε υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων. Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων του δεκαετούς ιταλικού και γερμανικού κεφαλαίου ήταν περίπου 215 μονάδες βάσης, σε υψηλό μιας εβδομάδας.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετους βρίσκεται στο 3,41% ενισχυμένη κατά 10 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v