Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά μήνα η απόδοση του bund, στο 3,65% το ελληνικό 10ετές

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημείωνε άνοδο 8 μονάδων βάσης στο 1,184%, το υψηλότερο τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων σημείωναν άνοδο την Παρασκευή, με του 10ετούς να αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, καθώς οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σημείωσαν το μεγαλύτερο άλμα που έχει καταγραφεί, πυροδοτώντας ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 37,2% τον Ιούλιο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και κατά 5,3% από τον Ιούνιο, σε σύγκριση με μηνιαία άνοδο 0,6% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημείωνε άνοδο 8 μονάδων βάσης στο 1,184%, το υψηλότερο σε τέσσερις εβδομάδες.

Η απόδοση του 2ετούς, πιο ευαίσθητου στις προσδοκίες για τα επιτόκια, αυξήθηκε έως και 7 μονάδες στο 0,82%, το υψηλότερο από τις 30 Ιουνίου. 

Ο Viraj Patel, υπέυθυνος στρατηγικής στην Vanda Research, είπε ότι τα στοιχεία "ενισχύουν τους φόβους για τον στασιμοπληθωρισμό στην Ευρώπη ενώ η αγορά ομολόγων φοβάται τον επίμονο πληθωρισμό".

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κατέγραφε άνοδο έως και 10 μονάδες βάσης στο 3,43%, διευρύνοντας τη διαφορά απόδοσης έναντι των γερμανικών ομολόγων στις 224,8 bps, τη μεγαλύτερη σε διάστημα τριών εβδομάδων. 

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται πάνω από 10 μονάδες βάσης, στο 3,65% από 3,54% εχθές. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v