Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί 3,7 μονάδες βάσης, στο 1,46%, όπως και του αντίστοιχου γαλλικού, στο 2,08%. Κατά πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα του 10ετούς ελληνικού, στο 3,98%, ενώ κατά 17 μονάδες βάσης κατηφορίζει του 5ετούς, στο 3,09%.

Κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης σημειώνουν ήπιες κινήσεις την Τρίτη, καθώς οι traders αναμένουν τα πιο πρόσφατα σήματα πολιτικής και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης που θα δημοσιευθούν αύριο Τετάρτη, μετά από μία έναρξη εβδομάδας κατά την οποία εκτινάχθηκαν στα ύψη ύστερα από έναν γύρο προειδοποιήσεων για τις τιμές καταναλωτή.

Οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα, όταν οι χρηματαγορές αύξησαν τα στοιχήματά τους για την πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα.

Ιδιαίτερα, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα σχόλια του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Isabel Schnabel το Σαββατοκύριακο. Προειδοποίησε για αυξανόμενους κινδύνους καθώς και ότι οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό θα μπορούσαν να «αποαγκιστρωθούν» από τον στόχο του 2% της τράπεζας και είπε ότι οι έρευνες υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός πλήττει την εμπιστοσύνη του κοινού στις κεντρικές τράπεζες.

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων αυξήθηκαν έως και μεταξύ 15 και 20 μονάδων βάσης τη Δευτέρα, φτάνοντας σε υψηλά πολλών μηνών.

Στις συναλλαγές της Τρίτης, η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί 3,7 μονάδες βάσης, στο 1,46%, όπως και του αντίστοιχου γαλλικού, στο 2,08%.

Κατά πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, στο 3,98%, ενώ κατά 17 μονάδες βάσης κατηφορίζει του 5ετούς, στο 3,09%.

Τρεις μονάδες υποχωρεί του 10ετούς ισπανικού, στο 2,66% και δύο μονάδες βάσης του αντίστοιχου ιταλικού, στο 3,76%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v