Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίμπησαν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για τη ζώνη του ευρώ, αυξήθηκε ελαφρώς κατά μία μονάδα βάσης σε 2,74%. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου της Ελλάδας ανέβηκε δύο μονάδες βάσης στο 4,13%.

Τσίμπησαν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Προβληματίζει η πορείας της οικονομίας της ευρωζώνης μετά τα στοιχεία PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα που διολισθαίνει σε ύφεση.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για τη ζώνη του ευρώ, αυξήθηκε ελαφρώς κατά μία μονάδα βάσης σε 2,74% αφού έφτασε στο 2,779% την προηγούμενη μέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, για να υποχωρήσει αργότερα.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ιταλίας, το σημείο αναφοράς για την περιφέρεια της ευρωζώνης, ήταν κατά δυο μ.β υψηλότερα στο 4,55%.

Η διαφορά μεταξύ ιταλικών και γερμανικών αποδόσεων 10 ετών – δείκτης του κλίματος της αγοράς προς το ευρώ οι πιο υπερχρεωμένες χώρες της περιοχής – ήταν στις 179 μονάδες αφού πρόσφατα έφτασε το υψηλότερο επίπεδό της σε τρεισήμισι μήνες στα 180,9 bps.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας ανέβηκε δύο μονάδες βάσης στο 4,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v