Στην άμυνα η Wall εν αναμονή FOMC και Intel

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall εν αναμονή των πρακτικών της συνεδρίασης Σεπτεμβρίου της Fed και των αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κολοσσού Intel. Περιορίζονται οι μεγάλες αρχικές απώλειες στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή των πρακτικών της συνεδρίασης Σεπτεμβρίου της Federal Reserve και των αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κολοσσού Intel Corp.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 10.987 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 1.161 μονάδες, ενώ ο Νasdaq 0,25% στις 2.396 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με ελαφρά κέρδη χθες.

Η Fed θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της συνεδρίασης της επιτροπής FOMC, από τα οποία οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Η Intel θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματα γ΄τριμήνου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην Wall Street.

Στη συνέχεια της εβδομάδας θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα κι άλλων επιχειρηματικών κολοσσών των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η J.P. Morgan Chase την Τετάρτη, η Google την Πέμπτη και η General Electric την Παρασκευή.

Στις σημερινές εξελίξεις, η Barclays Capital επιβεβαίωσε την αξιολόγηση overweight για την Apple.

Η μετοχή της Avon Products αντιδρά με ράλι 10% στο δημοσίευμα ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά της η L’Oreal.

Το ινστιτούτο National Association for Business Economics υποβάθμισε της προβλέψεις ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο 2,6% το 2010 (από 3,2% στην προηγούμενη εκτίμηση) και στο 2,6% το 2011 (από 3,2% επίσης.)

Η ημέρα ξεκίνησε με πιέσεις για τα διεθνή χρηματιστήρια, με αισθητές απώλειες στις ασιατικές αγορές καθώς και τις ευρωπαϊκές, στις πρώτες κυρίως ώρες της συνεδρίασης.

Οι ευρωπαϊκές πιέσεις περιορίζονται πάντως το μεσημέρι και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,24% στις 5.658 μονάδες, ο DAX 0,06% στις 6.305 μονάδες, εν ώ ο CAC 0,58% στις 3.746 μονάδες.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v