Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall μετά το ράλι

Ηπιες διακυμάνσεις σημειώνουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά την χθεσινή άνοδο 2,4% του Dow. Άλμα 3% για το πετρέλαιο. Μικρή άνοδος για το χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανακάμπτει το ρούβλι. Πτώση 2% για Nike.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, μετά το χθεσινό ράλι που οδήγησε τον Dow Jones στην μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,01% στις 17.785 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,07% χαμηλότερα στις 4.747 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,18% στις 2.066 μονάδες. 

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,27% υψηλότερα στις 1.198 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει άλμα 2,74% στα 55,70 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρώ κινείται στο 1,22.

Μικρή άνοδο σημειώνει το ρούβλι. Η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου κινείται κάτω από το επίπεδο των 60 ρουβλίων, σημειώνοντας άνοδο 3,2%.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των 10ετων και 30ετων αμερικάνικων ομολόγων, μετά από άνοδο δύο ημερών. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί μια μονάδα βάσης στο 2,19%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Xerox κερδίζει 4%, μετά την συμφωνία της Atos να αγοράσει τις δραστηριότητες της στο ΙΤ έναντι 1,05 δισ. δολαρίων.

Άλμα 3% καταγράφει η American Apparel, μετά από βουτιά 82% τις τελευταίες τρεις ημέρες. Πηγή ανέφερε στο Bloomberg ότι ο ιδρυτής Dov Charney συνομιλεί με εταιρεία private-equity για την εξαγορά της εταιρείας.

Η Nike διολισθαίνει 2,7%, μετά την ανακοίνωση παραγγελιών για το 2015. που ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v