Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ράλι υποδέχεται η Wall το «Greekment»

Τριψήφια άνοδος για τους δείκτες στην Wall μετά την ελληνική συμφωνία. Απώλειες 1% για το ευρώ, που διαγράφει τα αρχικά κέρδη. Υψηλότερα 0,5% το αργό πετρέλαιο. Υποχωρεί και ο χρυσός. Στο 2,45% «τσιμπάει» η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην Wall Street μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής Συνόδου και την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,99% ή 178 μονάδων στις 17.929 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,95% υψηλότερα στις 5.044 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,79% στις 2.094 μονάδες.

«Οι αγορές αντέδρασαν πολύ θετικά στις ειδήσεις, που ήρθαν μετά από μήνες αβεβαιότητας και αυξανόμενων φόβων ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με μια άτακτη έξοδο από την ευρωζώνη» δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Το ευρώ είχε αρχικά μια θετική αντίδραση στην συμφωνία, αλλά τα κέρδη αυτά έχουν χαθεί σε αυτό το σημείο, οι ευρωπαϊκοί δείκτες άνοιξαν με ισχυρά κέρδη και οι αποδόσεις της περιφέρειας υποχωρούν» πρόσθεσε.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται και στα εταιρικά κέρδη, με τις JP Morgan, Wells Fargo και Intel να είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα. 

To δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει απώλειες 2,5%. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης ήταν 12,5% υψηλότερα. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ βουτάει 1,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,10. Το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,5% υψηλότερα στα 52,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,42% στα 1.153 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο 2,45% «τσιμπάει» η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, καταγράφοντας άνοδο πέντε μονάδων βάσης.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της DuPont πραγματοποιεί άνοδο 2%.

Άλμα 3,8% πραγματοποιεί η μετοχή του Netflix. Η εταιρεία θα ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου την Τετάρτη.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v