Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street

Τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street, με απώλειες 1% για τον Nasdaq. Τα στοιχεία για πληθωρισμό, καταναλωτικές δαπάνες και Chicago PMI προσπαθούν να αποτιμήσουν οι επενδυτές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους το πετρέλαιο.

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street, κυρίως λόγω της υποχώρησης εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου, ενώ οι επενδυτές αποτιμούν τα διάφορα οικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται. Πάντως, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου συγκρατεί κάπως την πτώση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,74% στις 17.697 μονάδες, κατά 0,8% ο δείκτης S&P 500 στις 2.058 μονάδες, ενώ απώλειες 0,97% καταγράφει ο δείκτης Nasdaq στις 4.758 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, που εμφάνισαν οριακή άνοδο, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανή την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων δυο φορές φέτος.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,1% τον Μάρτιο, έναντι αύξησης 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο Chicago PMI υποχώρησε κατά 3,2 μονάδες τον Απρίλιο στο 50,4. Ο δείκτης ναι μεν παραμένει πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την βελτίωση των συνθηκών από την επιδείνωση, ωστόσο παραμένει πολύ κοντά στο 50 εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο άγγιξε νέο υψηλό για το 2016 σήμερα και οδεύει προς την καταγραφή του μεγαλύτερου μηνιαίου κέρδους των τελευταίων επτά ετών, καθώς το αδύναμο δολάριο και η μείωση της αμερικανικής παραγωγής καθησυχάζουν τους επενδυτές για τον υπερκορεσμό της αγοράς.

Από το «μέτωπο» των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Amazon κάνουν άλμα περίπου 12% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, 2% η μετοχή της Linkedin μετά την αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα έσοδα και τα κέρδη του συνόλου του έτους (νωρίτερα κατέγραφε κέρδη έως 8,4%). Οριακή άνοδο καταγράφει η μετοχή της Exxon, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Πτώση 2,03% για την μετοχή της Apple, 1,5% για την Twitter, 1,31% για την Chevron, ενώ κατά 5,8% ενισχύεται η μετοχή της Biadu.com, κατά 5,36% της TiVo.

Σημειώνεται πως το Reuters προβλέπει ότι τα κέρδη α' τριμήνου των εταιρειών του S&P 500 θα είναι μειωμένα κατά 6,1% σε σχέση με πέρυσι. Από τις 273 εταιρείες που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα, το 57% εμφανίζει κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v