Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street με νέα ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους Dow Jones και S&P 500 να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό. Υποχωρούν τα treasuries. Ράλι 3% για τη μετοχή της GM. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ.

Πέμπτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street με νέα ρεκόρ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών για την εφαρμογή πιο ευνοϊκών φορολογικών μεταρρυθμίσεων και ενός πιο θετικού outlook για τα επερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,1% στις 22.591 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό. Ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 6.525 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται 0,1% στις 2.531 μονάδες, σε νέο ιστορικό υψηλό. 

Οι μετοχές έχουν βρει στήριξη από τα τελευταία ισχυρά οικονομικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και η χθεσινή μέτρηση για τον δείκτη μεταποίησης του Σεπτεμβρίου, καθώς και από τις προσδοκίες των επενδυτών για περικοπές φόρων.

«Τα οικονομικά στοιχεία είναι πολύ θετικά τις τελευταίες ημέρες και αυτό δίνει ώθηση στις αγορές σε όλο τον κόσμο. Οι αποτιμήσεις είναι υψηλές, αλλά μπορείς να τις δικαιολογήσεις» δήλωσε στο Marketwatch αναλυτής στην Ameriprise Financial.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,53% στα 50,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,3%, στα 1.273 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1758 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται στο 2,349%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Motors πραγματοποιεί άλμα 3% σε νέο ιστορικό υψηλό. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου κινήθηκαν 12% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, στις 279.397 μονάδες.

H μετοχή της Tesla διολισθαίνει 2,2%, μετά από δημοσιεύματα για καθυστερήσεις στην παραγωγή του Model 3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v