Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασαν και οι τρεις δείκτες στη Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Πέμπτη σερί άνοδος για τον Dow Jones, έκτη για τον S&P. Μικρή πτώση για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε η Wall Street σε μια συνεδρίαση ήπιων ανοδικών διαθέσεων.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,37% στις 22.641 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,22% στις 2.534 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,23% στις 6.531 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Wal-Mart (+1,1%) και General Electric (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike Inc. (-0,6%) και Microsoft Corp. (-0,5%).

Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και οι επενδυτές αναμένουν άλλη μία αύξηση τον Δεκέμβριο.

«Τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα βάση ιστορικών δεδομένων. Και τα μακροπρόθεσμα επιτόκια δείχνουν “καλά” δεδομένης της προσπάθειας της Fed να περιορίσει τον ισολογισμό της», επισημαίνει ο αναλυτής της Data Trek Research, Nicholas Colas.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει η φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η οικονομία τα πάει καλά παρά τους καταστροφικούς τυφώνες. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει φορολογική μεταρρύθμιση. Ωστόσο η αγορά πιστεύει το αντίθετο. Αν ψηφιστεί η φορολογική μεταρρύθμιση τότε θα δοθεί μεγάλη ώθηση στην αμερικανική οικονομία», σχολίασε ο Bruce Bittles, στρατηγικός αναλυτής της Baird.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Lennar Corp. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 232,7 εκατ. ή 1,06 δολ. ανά μετοχή έναντι 231,8 εκατ. ή 1 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα ανήλθαν στα 3,26 δισ. δολάρια από 2,83 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στο 1,01 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 3,24 δισ.

Στο μεταξύ, πιέσεις ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου καθώς traders εκτιμούν ότι θα μειωθεί η ζήτηση αργού στο δ’ τρίμηνο του έτους. Ο μαύρος χρυσός (WTI) υποχώρησε 0,3% στα 50,42 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1750 δολ. από 1,1734 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε οριακά στα 1.274 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v