Μεικτά πρόσημα με τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Ο Nasdaq κινείται στο «κόκκινο», με τους δείκτες να οδεύουν στη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2016. Στο 2,75% η απόδοση του 10ετούς. Άνοδος για το δολάριο. Βουτιά 5,8% για την Amazon.

Μεικτά πρόσημα με τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις, με τις τεχνολογικές μετοχές να παραμένουν υπό πίεση μετά την υπόθεση της παράτυπης χρήσης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 23.918 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,85% στις 6.951 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,02% στις 2.611 μονάδες. 

Το Facebook έχει απολέσει χρηματιστηριακή αξία 100 δισ. δολαρίων από τις 16 Μαρτίου, όταν επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι προσωπικά δεδομένα χρηστών είχαν χρησιμοποιηθεί παράτυπα από την Cambridge Analytica.

Η μετοχή κινείται 0,37% υψηλότερα μετά την ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου ότι θα εισάγει εργαλείο για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων. 

To sell-off στον τεχνολογικό τομέα έχει οδηγήσει τον τεχνολογικό δείκτη του S&P 500 σε βουτιά 5,7% για τον μήνα, οδεύοντας στη χειρότερη επίδοση των τελευταίων δύο ετών.

Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις αυτόν τον μήνα και από τους δασμούς που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ κατά της Κίνας και τον φόβο ενός εμπορικού πολέμου, καθώς και από την άνοδο των επιτοκίων. Οι δείκτες οδεύουν για τον χειρότερο μήνα από τον Ιανουάριο του 2016.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,9% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017, αντί για 2,5% που είχε μετρηθεί αρχικά. Το τρίτο τρίμηνο, η οικονομία είχε αναπτυχθεί με 3,2%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η ανάπτυξη θα αναθεωρηθεί υψηλότερα, στο 2,7%. Για το σύνολο του 2017, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,3%, υψηλότερα από το 1,5% του 2016.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,7% στα 64,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,63% χαμηλότερα, στα 1.333 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει ισχυρά κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2355 δολαρίου/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,75%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amazon βουτάει 5,8%, υποχωρώντας σε χαμηλό έξι εβδομάδων, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκεται στο στόχαστρο του Τραμπ. 

Απώλειες 7,4% σημειώνει η μετοχή της Tesla, σε χαμηλό έτους.

Πτώση 4,9% καταγράφει το Netflix, η Intel υποχωρεί 3%, ενώ η μετοχή της Apple διολισθαίνει 1,4%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v