Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

«Νηνεμία» επικρατεί στην αμερικάνικη αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλακτική στάση. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Σε υψηλό τετραετίας το αργό.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την υποβάθμιση της μέτρησης για το ΑΕΠ και ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου στην οικονομία. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,07% στις 24.099 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% υψηλότερα στις 7.447 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,11% στις 2.702 μονάδες. 

Tο υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% την περίοδο από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο, αντί για 2,2% που είχε μετρηθεί προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μέτρηση για το ΑΕΠ θα παραμείνει αμετάβλητη.

To τέταρτο τρίμηνο του 2017 η οικονομία είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 2,9% το τέταρτο τρίμηνο.

Ωστόσο για το δεύτερο τρίμηνο οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί σημαντικά, με τους πιο αισιόδοξους να αναμένουν αύξηση του ΑΕΠ ακόμα και κατά 5,3%

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,96% στα 73,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.251 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1567 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 2,83%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walgreens βουτάει 10% στα 58 δολάρια, μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι θα εξαγοράσει τo διαδικτυακό φαρμακείο PillPack. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v