Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει σχεδόν 100 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τράπεζες. Πάνω από τα 73 δολάρια το πετρέλαιο. Υποχώρησαν χρυσός και δολάριο. Ανοδικά η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο.

Ενδεικτικά η μετοχή της JP Morgan ενισχύθηκε 1,6%, της Goldman Sachs 1,4%, της Bank of America 1,5% και της Citigroup 2,2%.

Από πλευράς δεικτών, o Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,41% ή 99 μονάδων στις 24.216, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,62% στις 2.716 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,79% στις 7.503 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Verizon (+3,1%) και IBM (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens (-9,9%) και UnitedHealth (-1,3%).

Στο μεταξύ, παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων για να ελέγξει τις αγορές αμερικανικής τεχνολογίας από ξένες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Ουάσινγκτον μπορεί να έχει κατεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Πεκίνο ωστόσο τα νέα μέτρα στοχεύουν ξεκάθαρα την Κίνα.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν επιμένει: Θα φερθούμε στην Κίνα με τον ίδιο τρόπο που φερόμαστε στους υπόλοιπους. Και όποτε θα ανησυχούμε για κάποιες συναλλαγές θα τις μπλοκάρουμε. Αλλά δεν θα λειτουργούμε στοχευμένα κατά της Κίνας».

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η αμερικάνικη οικονομία επιβραδύνθηκε περισσότερο από ότι είχε μετρηθεί αρχικά το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν την πιο αδύναμη επίδοση των τελευταίων πέντε ετών.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% την περίοδο από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο, αντί για 2,2% που είχε μετρηθεί προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μέτρηση για το ΑΕΠ θα παραμείνει αμετάβλητη. 

Επιπλέον, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στις 227.000 από 218.000 την προηγούμενη εβδομάδα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση στις 220.000 αιτήσεις.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου έπιασε νέο υψηλό τεσσάρων ετών καθώς ενισχύθηκε 1% στα 73,45 δολάρια ανά βαρέλι. Στον αντίποδα η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν επτά μηνών, σημειώνοντας πτώση 0,4% στα 1.251 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1565 από 1,1553 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v