Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ήπιες και μεικτές κινήσεις στην αμερικανική αγορά, μετά τη Beige Book της Fed. Πάνω από τα 70 δολάρια το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,96% το αμερικανικό 10ετές.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές καταγράφουν απώλειες και πιέζουν τον Nasdaq χαμηλότερα. 

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,3% στις 26.054 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,52% στις 7.931 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,07% υψηλότερα στις 2.888 μονάδες. 

Η Apple είναι το μεγαλύτερη «βαρίδι» για την αγορά. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχωρεί 1,5% με τους επενδυτές να αναμένουν πληροφορίες για το νέο iPhone σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα. 

Η είδηση ότι οι ΗΠΑ θα προτείνουν στην Κίνα ένα νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων, διεύρυνε προσωρινά τα κέρδη του βιομηχανικού στο 0,5%, ωστόσο η αρχική ώθηση περιορίστηκε γρήγορα. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,1% χαμηλότερα τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο είχε παραμείνει αμετάβλητος.

Αυτή είναι η πρώτη πτώση του δείκτη από τον Φεβρουάριο του 2017.

Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,8%, έναντι ανόδου 3,3% τον Ιούλιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,47% στα 70,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,12% χαμηλότερα, στα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά.

Ενδείξεις ότι η εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ έχει επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία παρουσιάζει η Beige Book της Fed. Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διαπιστώνει ότι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν αναβάλει ή περιορίσει επενδύσεις σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ λόγω των ανησυχιών για την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων.

«Οι περισσότερες περιφέρειες επισήμαναν ανησυχία και αβεβαιότητα για τις εμπορικές εντάσεις» σημειώνεται στην έκθεση που συντάσσεται μετά από συζητήσεις με επιχειρήσεις στις 12 περιφέρειες της Fed.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1599 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,96%.

Στο ταμπλό, η Micron Technology υποχωρεί 4,5% μετά την υποβάθμιση της μετοχής σε neutral από την Goldman Sachs.

Πτώση 4,5% σημειώνει η Snap. Αναλυτής της Jefferies υποβάθμισε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 11 από 14 δολάρια.

Άνοδο 2,5% καταγράφει η μετοχή της Boeing, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v