Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση για τον Dow Jones

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι Dow Jones και S&P. Απώλειες για Nasdaq. Στο επίκεντρο η Beige Book της Federal Reserve. Πιέσεις στην μετοχή της Apple. Πάνω από τα 70 δολ. το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση για τον Dow Jones

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street στον απόηχο της δημοσίευσης της Beige Book.

Σύμφωνα με την έκθεση της Fed, αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν αναβάλει ή περιορίσει επενδύσεις σε διάφορα σημεία της χώρας λόγω των ανησυχιών για κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών εταίρων της.

Νωρίτερα, η Wall Street σημείωνε αξιόλογη άνοδο μετά από δημοσιεύματα ότι οι ΗΠΑ κάλεσαν την Κίνα σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφορές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει το Πεκίνο με την επιβολή επιπλέον δασμών 267 δισ. δολαρίων στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων πέρα από τα 200 δισ. δολ. δασμούς που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ. Το Πεκίνο αντέδρασε ζητώντας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου το «πράσινο φως» για να επιβάλει κυρώσεις στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping δεσμεύτηκε να πολεμήσει τον προστατευτισμό μαζί με την Ρωσία.

Στο μεταξύ, σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Καναδά για την αναθεώρηση της εμπορικής συμφωνίας NAFTA. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Καναδάς φέρεται να συμβιβάζεται στους νέους όρους όπως αντίστοιχα είχε κάνει προηγουμένως το Μεξικό.

Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ κατέγραψαν αναπάντεχη πτώση τον Αύγουστο, για πρώτη φορά το τελευταίο ενάμιση έτος και συγκεκριμένα κατά 0,1%. Σημειώνεται ότι ο δείκτης παραγωγού είχε παραμείνει αμετάβλητος τον Ιούλιο.

Επιπλέον, η Apple παρουσίασε τρία νέα iPhones, τα μοντέλα XR, Xs και Xs Max, των οποίων η τιμή ξεκινά από τα 749 δολ. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησε 1,3% στα 220,87 δολ.

Από πλευράς δεικτών, o Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,11% ή 28 μονάδων στις 25.998, ο S&P κατέγραψε οριακά κέρδη 0,04% στις 2.888 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,23% στις 7.954 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,6% στα 70,37 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στα 1.210 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1625 δολ. από 1,1606 την προηγούμενη μέρα.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,96%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v