Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τον S&P 500 να οδεύει στο τέταρτο ανοδικό κλείσιμο. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,94% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται 1,5% η Apple.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, διευρύνοντας το ράλι των προηγούμενων ημερών μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 26.108 μονάδες, ο Nasdsaq κινείται 0,83% υψηλότερα στις 8.019 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,41% στις 2.900 μονάδες. 

Οι μετοχές λαμβάνουν στήριξη και από τον μετριασμό των ανησυχιών για την εμπορική κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα δώσει στο Πεκίνο άλλη μια ευκαιρία για να αποφύγει την αύξηση των δασμών.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και διεμήνυσε πως δεν αναμένει κάποια αλλαγή τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2019.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, καθώς οι αυξήσεις στη βενζίνη και στα ενοίκια αντισταθμίστηκαν από την πτώση στους τομείς υγειονομικής περίθαλψης και ένδυσης, με τις πληθωριστικές πιέσεις να επιβραδύνονται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα, ύστερα από τα παρόμοια κέρδη του Ιουλίου.

Τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, ο δείκτης ενισχύθηκε 2,7%, σημειώνοντας επιβράδυνση από την άνοδο, ύψους 2,9%, του Ιουλίου.

Eν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν κατά 1.000 στις 204.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το πιο χαμηλό επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,168 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,1% στα 69,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,49% στα 1.217 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,944%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 1,5%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v