Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Με οριακές απώλειες έκλεισαν και οι τρεις δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. «Βουτιά» 7,9% για τη μετοχή της IBM. «Άλμα» 5,4% για Netflix. Κάτω από τα 70 δολ. το πετρέλαιο. Ισχυρή άνοδος για το δολάριο.

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, στα εταιρικά αποτελέσματα και στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,36% ή 91 μονάδες στις 25.706, ο S&P σημείωσε πτώση μόλις 0,03% στις 2.809 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,04% στις 7.642 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,9%) και Johnson & Johnson (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των IBM (-7,9%) και Home Depot (-4,3%).

Στο μεταξύ, ισχυρά αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε το Netflix (+5,4%) καθώς τα καθαρά κέρδη «εκτοξεύτηκαν» στα 403 εκατ. δολ. ή 89 σεντς ανά μετοχή έναντι 126 εκατ. ή 29 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα αυξήθηκαν στα 4 δισ. δολάρια από 2,99 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή στα 68 σεντς και έσοδα στα 3,99 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, μικτές εντυπώσεις άφησαν τα αποτελέσματα της IBM (-7,9%) καθώς μπορεί για άλλη μια φορά να μειώθηκαν τα κέρδη και οι πωλήσεις ωστόσο τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,69 δις. δολάρια από 2,73 δισ. πέρυσι και τα έσοδα μειώθηκαν στα 18,76 δις. από 19,15 δις. το 2017. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 3,42 δολ. από 3,40 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα μέλη της Οµοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της κεντρικής τράπεζας εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει να συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων.

Σε σχέση με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Αυγούστου, τα πρακτικά του Σεπτεμβρίου δείχνουν πως έγινε λιγότερη συζήτηση για τις προοπτικές να διολισθήσει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση. Αντίθετα, αρκετοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως βλέπουν ενδείξεις ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από όλους τους υπουργούς του να μειώσουν κατά 5% τις δαπάνες του προϋπολογισμού των υπουργείων τους.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 3% στα 69,75 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.227 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,6% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1505 δολ. από 1,1576 την προηγούμενη μέρα.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v