Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Ανοδική ανάσα στη Wall Street μετά από σερί ρευστοποιήσεων. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Nasdaq (+2,29%). Βαριές οι εβδομαδιαίες απώλειες για τους δείκτες. Καλά τα εταιρικά αποτελέσματα. Εβδομαδιαία "βουτιά" 4% για το πετρέλαιο.

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά από διήμερο sell off που οδήγησε τον Dow Jones σε απώλειες 1.376 μονάδων, τον Nasdaq σε επίπεδα διόρθωσης και τον S&P κάτω από τον κινητό μέσο 200 ημερών για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Σήμερα, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,13% ή 283 μονάδες στις 25.336, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,42% στις 2.767 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,29% στις 7.496 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones «βούλιαξε» 4,2%, ο S&P 4,1% και ο Nasdaq 3,7%.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα εταιρικά αποτελέσματα και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, ισχυρά αποτελέσματα γ΄τριμήνου ανακοίνωσε η JP Morgan καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 8,38 δις. δολάρια ή 2,34 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα ανήλθαν στα 27,82 δις. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,26 δολ. και έσοδα στα 27,44 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Wells Fargo. Τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου αυξήθηκαν 32% στα 6 δισ. δολάρια και τα έσοδα ανήλθαν στα 21,9 δισ. δολάρια, οριακά υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών.

Στο μεταξύ υψηλότερα κινήθηκαν τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 3,15% και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,33%.

Παράλληλα η εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζεται. Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε  ότι δεν θα χάσει τον ύπνο του αν το Πεκίνο προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις αμερικανικών ομολόγων ως αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς.

«Στη σημερινή συνεδρίαση μπορεί να μην ήχησαν οι σειρήνες ωστόσο ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή κλήση αφύπνισης. Οι επενδυτές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά», ανέφερε ο Mike Loewengart, αντιπρόεδρος της E-Trade. «Ωστόσο», συνέχισε, «εταιρικά αποτελέσματα και ενδιάμεσες εκλογές ενδέχεται να φέρουν περεταίρω αναστάτωση στην αγορά».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 0,5% στα 71,34 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.222 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το αργό «βούλιαξε» 4% και ο χρυσός κέρδισε 1,4%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1558 δολ. από 1,1595 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v