Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Mε μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τους Dow και S&P να γυρίζουν σε θετικό έδαφος. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,15% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Διαγράφoυν τις αρχικές απώλειες ο Dow Jones και S&P 500,  με την αμερικανική αγορά να επιχειρεί να ανακάμψει από τη βουτιά της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,46% στις 25.455 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,05% χαμηλότερα στις 7.492 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,22% στις 2.772 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,1% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Αύγουστο, μετά από ανάλογη άνοδο τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο των λιανικών πωλήσεων κατά 0,6%.

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2017, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 4,7%.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Bank of America ανακοίνωσε άνοδο 32% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου. 

Τα τριμηνιαία κέρδη της τράπεζας με έδρα τη Σάρλοτ, της δεύτερης μεγαλύτερης σε ενεργητικό στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ήταν $7,167 δισ. σε σύγκριση με τα $5,424 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Ανά μετοχή, τα κέρδη ήταν 66 σεντς. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν 62 σεντς.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ήταν $22,777 δισ., σημειώνοντας άνοδο από τα $21,839 δισ. μία χρονιά πριν. Οι αναλυτές περίμεναν $22,669 δισ.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Sears Holdings υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ σήμερα το πρωί, θέτοντας εν αμφιβόλω το μέλλον της αιωνόβιας εταιρείας λιανικών πωλήσεων που κάποτε κυριαρχούσε στα αμερικανικά mall.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το Reuters, τα περιουσιακά στοιχεία της Sears ανέρχονται από 1 δισ. έως 10 δισ. δολάρια ενώ το παθητικό της ανέρχεται σε 10 δισ. έως 50 δισ. δολάρια.

Η Sears γνωστοποίησε πως ξεκινά τη διαδικασία για επιτάχυνση της στρατηγικής μεταμόρφωσής της και της διευκόλυνσης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσής της, με τη δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής αναδιάρθρωσης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,74% στα 71,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,9% υψηλότερα, στα 1.233 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1595 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει οριακή πτώση στο 3,16%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Netflix υποχωρεί 1,4%, μετά την υποβάθμιση της τιμής-στόχου από την Goldman Sachs.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v