Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με ώθηση από τα εταιρικά κέρδη

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες, υπό «βροχή» εταιρικών αποτελεσμάτων. Αλμα 450 μονάδων για τον Dow Jones. Άλμα πάνω από 2% για τον Nasdaq. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη 2,2% για την Goldman Sachs.

Ράλι στη Wall Street με ώθηση από τα εταιρικά κέρδη

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, ανακάμπτοντας από το sell-off της περασμένης εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων τριμήνου από τα τραπεζικά blue chip.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,8% ή 450 μονάδες στις 25.708 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 2,4% υψηλότερα στις 7.608 μονάδες. 

Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,78% στις 2.799 μονάδες. Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι 11 τομείς του δείκτη. 

Ο S&P 500 είχε κλείσει στο «κόκκινο» στις επτά από τις οκτώ τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ ο Dow Jones διολίσθησε στις τέσσερις από τις προηγούμενες πέντε.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Goldman Sachs κατέγραψε άνοδο 20,5% στα εταιρικά κέρδη, καθώς η ανάπτυξη στο trading μετοχών αντιστάθμισε την πτώση στο trading σταθερού εισοδήματος.

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν φτάνοντας στα $2,45 δισ. ή $6,28 ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από $2,04 δισ. ή $5,02 ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν $5,38 ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Τα έσοδα ύψους $8,65 δισ. ξεπέρασαν την πρόβλεψη για $8,4 δισ., με τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα στα περισσότερα τμήματα.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 2,2% στα 220 δολάρια. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,3% τον περασμένο μήνα. Τον Αύγουστο είχε αυξηθεί κατά 0,4%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε 3,3% υψηλότερα το τρίτο τρίμηνο, κατεβάζοντας ταχύτητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν είχε ενισχυθεί κατά 5,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,57% στα 71,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,35% στα 1.234 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1609 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 3,16%.

Στο ταμπλό, άλμα 5,2% πραγματοποιεί η μετοχή της Morgan Stanley, μετά την ανακοίνωση αύξησης 19% στα κέρδη τριμήνου. 

Άνοδο 4% σημειώνει η μετοχή της United Health, καθώς η εταιρεία αναβάθμισε το outlook για τα ετήσια κέρδη. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v