Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εκλογές έδωσαν φτερά στη Wall Street

Ισχυρή άνοδο σημείωσε η Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 545 μονάδες και να επιστρέφει πάνω από τις 26.000. «Άλμα» 2,7% για τον τεχνολογικό δείκτη. Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Οι εκλογές έδωσαν φτερά στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με ώθηση από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Όπως αναμενόταν, οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων ενώ οι Ρεμπουμπλικανοί διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Σαν μια πρώτη αντίδραση, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του Twitter, έκανε λόγο για «τεράστια επιτυχία».

Παρά την ικανοποίηση Τραμπ, αναλυτές σημειώνουν ότι η ανάκτηση του ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς, τους δίνει την δυνατότητα να «μπλοκάρουν» την ατζέντα του Αμερικανού προέδρου.

Αργότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη τύπου κάλεσε του Δημοκρατικούς σε συνεργασία στις υποδομές και στην υγεία ενώ επέμεινε στην κατασκευή του τοίχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μόλις ο τρίτος πρόεδρος τα τελευταία 100 χρόνια που στις ενδιάμεσες εκλογές κερδίζει τη Γερουσία αλλά χάνει τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,12% ή 545 μονάδες στις 26.180, ο S&P έκλεισε με κέρδη 2,12% στις 2.813 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,64% στις 7.570 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+4,3%), UnitedHealth (+4,2%) και Microsoft (+4%) ενώ πτώση κατέγραψε μόνο ο τίτλος της Procter & Gamble (-0,2%).

Στο εταιρικό μέτωπο μικτά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η 21st Century Fox καθώς μπορεί τα κέρδη να ήταν ισχυρά ωστόσο τα έσοδα ήταν κατώτερα των αναμενόμενων. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,29 δις. δολάρια ή 69 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα ανήλθαν στα 4,35 δισ. ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 52 σεντς και έσοδα στα 4,44 δισ. δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 0,8% στα 61,71 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.228 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1442 δολ. από 1,1427 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στο 3,21%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v