Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street με τις εκλογές στο επίκεντρο

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες καθώς προχωρά η ψηφοφορία για τις ενδιάμεσες εκλογές. Στο 3,2% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Αρνητικό γύρισμα για το αργό.

Μικρή άνοδος στη Wall Street με τις εκλογές στο επίκεντρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 25.520 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,75% υψηλότερα στις 7.384 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,37% στις 2.748 μονάδες. 

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν εκπροσώπους στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, αναμένεται να υπάρξει ώθηση στις μετοχές, καθώς θα αυξηθούν οι πιθανότητες για περαιτέρω φοροαπαλλαγές. Την ίδια στιγμή, αν οι Δημοκρατικοί πάρουν και τα δύο σώματα, θα προκαλέσουν πιέσεις στις μετοχές, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάργηση των πολιτικών που εφάρμοσε η κυβέρνηση Τραμπ για την τόνωση της οικονομίας.

Στις δημοσκοπήσεις, οι Δημοκρατικοί προηγούνται με επτά ποσοστιαίες μονάδες. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει, μια ένδειξη ότι μπορεί να υπάρξει προσέλευση-ρεκόρ στις ενδιάμεσες εκλογές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας διολίσθησαν στο επίπεδο των 7 εκατομμυρίων από 7,3 εκατομμύρια τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στα 7,125 εκατομμύρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 2% στα 61,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.234 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1429 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,2%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple κινείται 1% υψηλότερα, μετά το χθεσινό κλείσιμο σε χαμηλό τριών μηνών.

Κέρδη 1% καταγράφει και η Amazon. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας, καθώς ετοιμάζεται να επιλέξει δύο πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα νέα του κεντρικά γραφεία.

Βουτιά 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Under Armour.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v