Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετεκλογικό ράλι στη Wall Street

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, με τον Dow Jones να ενισχύεται 400 μονάδες. Διολισθαίνει το δολάριο. Αρνητικό γύρισμα για το αργό. Αλμα 3% για την Amazon.

Μετεκλογικό ράλι στη Wall Street

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών και οδήγησαν το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα.

Ο Dow Jones κινείται 1,53% ή 400 μονάδες υψηλότερα στις 26.026 μονάδες, ο Nasdaq πραγματοποιεί άλμα 2,1% στις 7.534 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,65% στις 2.801 μονάδες. 

Ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος μετράει τη μεταβλητότητα στον δείκτη S&P 500, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις προβλέψεις των αναλυτών, με τους Δημοκρατικούς να ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους Γερουσιαστές να ενισχύουν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία. 

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, χωρίς ωστόσο να αναμένουν κάποια αύξηση επιτοκίου. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τα αρχικά κέρδη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν για έβδομη διαδοχική εβδομάδα. 

Ο χρυσός κινείται 0,28% υψηλότερα στα 1.229 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,147 δολ/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 3,19%.

Στο ταμπλό, ράλι 3% σημειώνει η μετοχή της Amazon στα 1.692 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v