Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street πριν τις «Ευχαριστίες»

Άνοδος στη Wall Street με την τεχνολογία να κερδίζει τις εντυπώσεις. Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο Dow Jones Ανέκαμψε το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο. Κλειστό το αμερικανικό χρηματιστήριο την Πέμπτη.

Κέρδη στη Wall Street πριν τις «Ευχαριστίες»

Με ανοδικές διαθέσεις κινήθηκε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 24.464 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,3% στις 2.646 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,92% στις 6.972 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+2%) και Microsoft (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (-3%) και Coca- Cola (-1,4%).

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών και την Παρασκευή η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Στο μεταξύ η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας (έχει προγραμματιστεί συνάντηση Τραμπ- στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 στην Αργεντινή στα τέλη Νοεμβρίου) καθώς και στην έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές το 2016. Επιπλέον η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να στηρίξει τη Σαουδική Αραβία παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις ενισχύθηκαν κατά 3.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο νούμερο των 224.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Νοεμβρίου. Αυτό είναι το υψηλότερο σημείο από τα τέλη Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στην αγορά εμπορευμάτων, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου μετά τη «βουτιά» 6,6% την Τρίτη. Η τιμή του αργού ενισχύθηκε 2,3% στα 54,63 δολάρια ανά βαρέλι παρά την αύξηση για ένατη εβδομάδα στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,8% στα 1.230 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% στο 1,1387 δολ. από 1,1369 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς  κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 3,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v