Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με «βαρίδι» την Apple

Στο «κόκκινο» οι δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Υποχωρεί πάνω από 2% ο Nasdaq. Απώλειες 1% για το αργό πετρέλαιο. Πτώση πάνω από 3% για την Apple. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 3,08% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με «βαρίδι» την Apple

Με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, καθώς η βουτιά της Apple ασκεί πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα.

O Dow Jones διολισθαίνει 1,6% ή 400 μονάδες στις 24.998 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 2,6% στις 7.063 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,54% στις 2.693 μονάδες. 

Την Παρασκευή, ο Dow Jones έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 2,2%, ο S&P 500 υποχώρησε 1,6%, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε 2,2%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει επικεντρωμένο στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ενόψει συνάντησης ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα το Νοέμβριο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στις γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως το Brexit και η κόντρα των Βρυξελλών με την Ιταλία.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης της NAHB σημείωσε βουτιά οκτώ μονάδων, στις 60 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2016.

Η πτώση των οκτώ μονάδων μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις απώλειες εννιά μονάδων μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11 Σεπτεμβρίου και με τη βουτιά των 10 μονάδων στις αρχές του 2014.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,83% στα 55,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,16% χαμηλότερα, στα 1.221 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,142 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει στο 3,08%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολισθαίνει 3,6% στα 186 δολάρια, μετά τα δημοσιεύματα ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα περιορίσει την παραγωγή σε τρία νέα μοντέλα iPhone. 

Βουτιά 4% σημειώνει η μετοχή του Facebook, υποχωρώντας στο επίπεδο του Φεβρουαρίου του 2017.

Απώλειες 4,1% για την Boeing, τις υψηλότερες από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v