Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο στήριξε τη Wall Street

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι Dow Jones και S&P. Μικρή πτώση για τον Nasdaq. Στο επίκεντρο το εμπόριο. «Βουτιά» 18,8% για τη μετοχή της Nvidia. Εβδομαδιαία πτώση 6,2% για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Το εμπόριο στήριξε τη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P ενώ ο Nasdaq περιόρισε τις απώλειες μετά τη δήλωση Τραμπ ότι "η Κίνα θα ήθελε μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ" και ενδεχομένως να "μην χρειαστεί να επιβληθούν νέοι δασμοί σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων".

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Νοεμβρίου στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 στην Αργεντινή.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, καλά αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Applied Material (+1%) καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 97 σεντς και τα έσοδα στα 4,01 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 97 σεντς και έσοδα στα 4 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Nvidia (-18,8%). Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη μπορεί να αυξήθηκαν στο 1,23 δισ. δολάρια ή 1,97 δολ. ανά μετοχή, τα προσαρμοσμένα κέρδη να ανήλθαν στο 1,84 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα να διαμορφώθηκαν στα 3,18 δισ. δολάρια ωστόσο οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στο 1,92 δολ. και έσοδα στα 3,24 δισ.

Σημειώνεται ότι η «βουτιά» της μετοχής της Nvidia κράτησε σε αρνητικό έδαφος τον Nasdaq σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,49% ή 124 μονάδες στις 25.413, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 2.736 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,15% στις 7.247 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Travelers (+2,4%) και UnitedHealth (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-1,8%) και Walmart (-1,7%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, παρά τη μεγάλη πτώση στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Fed, η παραγωγή των αμερικανικών εργοστασίων κινήθηκε 0,3% υψηλότερα τον περασμένο μήνα.  Τον Σεπτέμβριο, είχε αυξηθεί και πάλι κατά 0,3%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,2% τον Οκτώβριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI παρέμεινε αμετάβλητη στα 56,46 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,7% στα 1.223 δολ./oz.

Στην εβδομάδα το αργό «βούλιαξε» 6,2% ενώ ο χρυσός κέρδισε 1,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,7% στο 1,1412 δολ. από 1,1332 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,07%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v