Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με ώθηση από Τραμπ

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι Dow και S&P, μετά τη δήλωση Τραμπ ότι η Κίνα θέλει εμπορική συμφωνία. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος πάνω από 1% για το αργό. Στο 3,08% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με ώθηση από Τραμπ

Διαγράφουν τα κέρδη οι Dow Jones και S&P 500 και ο Nasdaq περιορίζει τις απώλειες, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι η Κίνα θέλει μια εμπορική συμφωνία. 

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,58% στις 25.446 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,27% στις 2.737 μονάδες, ενώ ο Nasdsaq υποχωρεί 0,2% στις 7.238 μονάδες.

Οι δείκτες έλαβαν ώθηση από την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ πως οι ΗΠΑ ίσως δεν χρειαστεί να επιβάλλουν νέους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, καθώς η Κίνα θέλει να κλείσει μια εμπορική συμφωνία. 

Στο ταμπλό, βουτιά 18% πραγματοποιεί η μετοχή της Nvidia, στα 161 δολάρια. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2017. Η εταιρεία ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι τα έσοδα θα ανέλθουν κοντά στα 2,7 δισ. δολάρια στο τρέχον τρίμηνο, πάνω από 2% χαμηλότερα από αυτό που ανέμενε η αγορά.

Ο δείκτης Philadelphia Semiconductor έχει υποχωρήσει πάνω από 12% από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η μετοχή της Advanced Micro Devices διολισθαίνει 7,3%, της Micron Technology 3,5% και της Intel 1%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε 0,3% υψηλότερα τον Οκτώβριο. Τον Σεπτέμβριο, είχε αυξηθεί και πάλι κατά 0,3%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,2% τον Οκτώβριο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,9% στα 57,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,85% στα 1.225 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,141 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 3,08%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v