Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Ισχυρή άνοδο σημείωσε η Wall Street μετά τη χειρότερη εβδομάδα «Ευχαριστιών» από το 2010. Κέρδη 2% για τον Nasdaq. «Άλμα» 5,5% για τη μετοχή της GM. Ανέκαμψε το πετρέλαιο.

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά το ρεκόρ των 6,22 δισ. δολ. στις online πωλήσεις την «Μαύρη Παρασκευή», σύμφωνα με την Adobe Analytics.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,46% ή 354 μονάδες στις 24.640, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,55% στις 2.673 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,06% στις 7.081 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των American Express (+3,8%) και Microsoft (+3,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των United Technologies (-0,7%) και Coca -Cola (-0,3%).

Στο μεταξύ, ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου μετά τη «βουτιά» 7,7% την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, το αργό WTI ενισχύθηκε 2,4% στα 51,63 δολάρια ανά βαρέλι. Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ στην επικείμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου να προχωρήσουν σε συντονισμένη μείωση της παραγωγής προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Επιπλέον, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στην διάσκεψη των G20 στην Αργεντινή, όπου αναμένεται να συναντηθούν ο Ντόναλντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογο του Ξι Τζίνπινγκ προκειμένου να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφορές.

Στο εταιρικό μέτωπο, η General Motors (+5,5%) ανακοίνωσε θα διακόψει την παραγωγή σε επτά εργοστάσια την επόμενη χρονιά καθώς προσπαθεί να εξοικονομήσει 6 δισ. δολάρια ενόψει της κάμψης των δραστηριοτήτων της στην αμερικανική αγορά και των ευρύτερων επιπτώσεων από τις κυρώσεις της κυβέρνησης Τραμπ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε σχέδια για τη διακοπή της παραγωγής σε τρία εργοστάσια συναρμολόγησης και δύο εργοστάσια παραγωγής μηχανών στις ΗΠΑ και στον Καναδά, καθώς και σε δύο εργοστάσια σε άλλες χώρες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε οριακά στα 1.222 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% στο 1,1332 δολ. από 1,1338 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε δύο μονάδες βάσης στο 3,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v