Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street με ώθηση από το αργό

Κέρδη πάνω από 1% για τους δείκτες τη «Cyber Monday». Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος 2,8% για το αργό, στα 51,8 δολάρια το βαρέλι. Άλμα 2% για την Amazon.

Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street με ώθηση από το αργό

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά το τεχνολογικό sell-off της περασμένης εβδομάδας, καθώς ανακάμπτουν οι μετοχές των FAANG και των εταιρειών λιανικών ενώ το αργό ενισχύεται πάνω από 2%. 

Οι αμερικανικές μετοχές έλαβαν στήριξη και από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη συμφωνία για το Brexit και τις ενδείξεις ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να περικόψει το στόχο για το έλλειμμα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,07% στις 24.554 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,02% υψηλότερα στις 7.011 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,06% στις 2.660 μονάδες. 

Την περασμένη εβδομάδα ο Nasdaq βούτηξε 4,3%, ο Dow Jones 4,4% και ο S&P 500 3,8%. Ήταν η χειρότερη εβδομάδα των Ευχαριστιών από το 2011 και για τους τρεις δείκτες.

Στο ταμπλό, άνοδο πάνω από 1% σημειώνουν οι μετοχές των λεγόμενων FAANG, δηλαδή των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και της Alphabet, της μητρικής της Google. Tην προηγούμενη εβδομάδα οι εν λόγω μετοχές είχαν υποχωρήσει πάνω από 3%.

Η εβδομαδιαία βουτιά του Facebook οφείλεται στις νέες αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό δίκτυο διαχειρίστηκε τη χρήση της πλατφόρμας του από Ρώσους που προσπάθησαν να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Η Apple κατέγραψε βαριές απώλειες την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας των ανησυχιών των επενδυτών για ενδεχόμενη επιβράδυνση των πωλήσεων iPhone.

Ράλι 4,5% πραγματοποιεί η μετοχή της General Motors, μετά την παρουσίαση σχεδίων ριζικής περικοπής του κόστους. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,8% στα 51,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,12% στα 1.224 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο επίπεδο του 3,072%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v