Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μαζί με το αργό

Εκπτώσεις και στις αμερικανικές μετοχές την ημέρα της «Βlack Friday». Απώλειες πάνω από 6% για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση πάνω από 2% για Exxon Mobil και Chevron.

Υποχωρεί η Wall Street μαζί με το αργό

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου βουτάει στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στις συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, στη συνάντηση της G20.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,6% στις 24.322 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,3% στις 6.951 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,58% στις 2.634 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στη συνάντηση της G20 στο Μπουένος Άιρες. Η κυβέρνηση Τραμπ δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης από τη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει έναντι του Πεκίνου. Εν τω μεταξύ, η Wall Street Journal μετέδωσε νωρίτερα πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν παρόχους κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ να αποφεύγουν τεχνολογικό εξοπλισμό από την κινεζική Huawei.

O όγκος των συναλλαγών θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία θα ολοκληρωθεί νωρίτερα, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια την ημέρα της «Black Friday».

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού βουτάει 7% στα 51,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του πετρελαίου Brent υποχωρεί κάτω από τα 60 δολάρια.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και ο χρυσός, σημειώνοντας πτώση 0,3% στα 1.225 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Exxon Mobil σημειώνει απώλειες 2,2% ενώ της Chevron διολισθαίνει 2,5%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει άνοδο 0,5% έναντι του ευρωπαϊκού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 3,03%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit υποχώρησε στις 54,4 μονάδες αυτόν τον μήνα από 54,9 μονάδες τον Οκτώβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δύο μηνών.

Ο τομέας της μεταποίησης αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης διολίσθησε στις 55,2 μονάδες τον Νοέμβριο από 55,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v