Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το ράλι

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Πτώση πάνω από 1,5% για Microsoft. Βουτάει 8% η DowDuPont. Νέα άνοδος για τον χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το ράλι

Σε αρνητικό έδαφος κινείται ο Dow Jones την Πέμπτη μετά το χθεσινό ράλι, εν μέσω πιέσεων και από τις απώλειες των Microsoft και DowDuPont.

O βιομηχανικός δείκτης υποχωρεί 0,62% στις 24.852 μονάδες. Ωστόσο, υψηλότερα κινείται ο Nasdaq, καταγράφοντας άνοδο 0,48% στις 7.217 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει οριακές μεταβολές, στις 2.681 μονάδες.

Την Τετάρτη και οι τρεις δείκτες πραγματοποίησαν άλμα πάνω από 1,5%, μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα το επιτόκιο και το σήμα που έστειλε στους επενδυτές ότι βάζει στον «πάγο» τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων. Η δήλωση του Τζερόμ Πάουελ ότι έχει «αποδυναμωθεί κάπως το επιχείρημα για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων» και πως η Fed θα δείξει ευελιξία στον ρυθμό συρρίκνωσης του ισολογισμού ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο το θετικό κλίμα.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η αμερικανική εταιρεία-κολοσσός General Electric ανακοίνωσε ότι είχε 666 εκατ. δολάρια κέρδη το τέταρτο τρίμηνο. Η επιχείρηση ανέκαμψε από την επιβάρυνση ύψους 23 δισ. του προηγούμενου τριμήνου, καθώς ξεκίνησε αναδιάρθρωση υπό τον νέο CEO.

Η GE ανέφερε ότι τα κέρδη από συνεχιζόμενη δραστηριότητα ήταν 8 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με τη ζημία 1,29 δολαρίου ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Σε προσαρμοσμένη βάση, η GE κέρδισε 17 σεντς ανά μετοχή.

Η μετοχή της εταιρείας πραγματοποιεί άλμα 15%. 

Εν τω μεταξύ, ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε το Facebook καθώς τα καθαρά κέρδη εκτοξεύτηκαν στα 6,88 δισ. δολάρια ή 2,38 δολ. ανά μετοχή έναντι 4,27 δισ. δολ. ή 1,44 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 16,64 δισ. δολάρια από 12,97 δισ. πέρυσι.

H μετοχή του Facebook πραγματοποιεί ράλι 12%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης κόστους απασχόλησης ενισχύθηκε 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ο δείκτης πραγματοποίησε άλμα 2,9%. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2008.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν τριμηνιαία άνοδο την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Οι μισθοί, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 70% του κόστους απασχόλησης, σημείωσαν άνοδο 0,6% το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί ενισχύθηκαν 3,1%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Ιούνιο του 2008.

Στο ταμπλό, η μετοχή της DowDuPont βουτάει 8%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Πτώση 1,7% σημειώνει η μετοχή της Microsoft στα 104,1 δολάρια. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα τα οποία ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 54 δολάρια το βαρέλι, ενώ άνοδο 1% σημειώνει και ο χρυσός, στα 1.328 δολάρια ανά ουγγιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v