Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά με ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα. Πτώση για το αργό. Υποχωρεί και ο χρυσός. Στο 2,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, λαμβάνοντας ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές ενόψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από την Alphabet. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 25.134 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1% υψηλότερα στις 7.337 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43% στις 2.718 μονάδες. 

Οι δείκτες έχουν κλείσει σε θετικό έδαφος για έξι διαδοχικές εβδομάδες, με τα κέρδη των εταιρειών να βρίσκονται στο επίκεντρο. H μητρική της Google, η Alphabet, αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τη Δευτέρα. Η Disney, η General Motors, η Viacom και η Kellogg θα δημοσιεύσουν εντός της εβδομάδας αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνου του 2018. 

H μετοχή της Google ενισχύεται 1%. 

Τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους τα κέρδη ενισχύθηκαν κατά 20%. Μέχρι τώρα, τα κέρδη τέταρτου τριμήνου είναι κατά 12,5% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Tesla έκλεισε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας τεχνολογίας μπαταριών Maxwell Technologies, έναντι 218 εκατ. δολαρίων σε μετοχές.

Η τιμή αγοράς των 4,75 δολαρίων ανά μετοχή, που ανακοινώθηκε από τη Maxwell τη Δευτέρα, αντιπροσωπεύει περίπου 55% premium στο κλείσιμο της 1ης Φεβρουαρίου.

Οι εταιρείες έχουν έναν κοινό στόχο, σημείωσε ο CEO της Maxwell, Franz Fink, σε δήλωσή του.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ διολίσθησαν κατά 0,6%.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,7%.

Μετά την ανακοίνωση οι μετοχές της Tesla κυμαίνονταν 1% χαμηλότερα, στα $311,90 στο early trading, προτού ανακάμψουν (+0,08%) στα 312,90, ενώ ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Maxwell.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,04% στα 54,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,6% χαμηλότερα, στα 1.313 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,143 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται στο 2,71%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple πραγματοποιεί ράλι 3%, με την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού να ξεπερνάει αυτή της Microsoft και της Amazon. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v