Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τις εντυπώσεις να κερδίζει -για άλλη μια φορά - η τεχνολογία. Στο επίκεντρο η μετοχή της Alphabet (+2%). Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με πρωταγωνιστή της ανόδου τον τεχνολογικό δείκτη εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Alphabet (μητρική της Google).

Ειδικότερα, o Nasdaq ενισχύθηκε 1,15% στις 7.347 μονάδες, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,7% στις 25.239 μονάδες και ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,68% στις 2.724 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (+2,7%) και Apple (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-1,5%) και Pfizer (-1,3%).

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέβιν Χάσετ δήλωσε νωρίτερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να ευελπιστεί πως θα κλείσει μια συμφωνία έως την προθεσμία της 1ης Μαρτίου. Ωστόσο σημείωσε: «Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά για να γίνει».

«Και ενώ επικρατούσε αισιοδοξία για τις συναντήσεις ΗΠΑ-Κίνας την προηγούμενη εβδομάδα, τελικά, τίποτα συγκεκριμένο δεν ανακοινώθηκε με συνέπεια η αγορά να είναι ευάλωτη σε ειδήσεις από το εμπορικό μέτωπο», σχολίασε ο Alfonso Esparza, αναλυτής της Oanda.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, οι νέες παραγγελίες για αμερικανικά προϊόντα κατέγραψαν αναπάντεχη πτώση τον Νοέμβριο, μετά από βουτιά 2,1% τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ διολίσθησαν κατά 0,6%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Βενεζουέλα. Μιλώντας στο CBS ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η στρατιωτική επέμβαση "είναι μια επιλογή".

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,3% στα 54,56 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.319 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1437 δολ. από 1,1458 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά εννέα μονάδες βάσης στο 2,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v