Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο μηνών η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει 172 μονάδες. Πέμπτη σερί άνοδος για τον S&P. Στο επίκεντρο η Alphabet (+0,9%). «Άλμα» 11,6% για την Estee Lauder.

Σε υψηλό δύο μηνών η Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να δίνουν προτεραιότητα στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων οι Alphabet, Seagate Technology και Estee Lauder. Η μετοχή της Alphabet ενισχύθηκε 0,9% αν και προβλημάτισαν οι μειωμένες διαφημιστικές χρεώσεις και το αυξανόμενο κόστος.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Estee Lauder σημείωσε άλμα 11,6% με ώθηση τόσο από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου όσο και από την αναβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας για το 2019 από τη διοίκηση.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% ή 172 μονάδες στις 25.411, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,47% στις 2.733 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,74% στις 7.402 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+3,2%) και DowDuPont (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-0,9%) και Pfizer (-0,8%).

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα.

Ήταν η πρώτη τους συνάντηση από την έναρξη της προεδρίας Πάουελ στη Fed, μετά από αρκετούς μήνες έντονης κριτικής του Αμερικανού προέδρου εναντίον του.

Η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι ήταν ένα «άτυπο δείπνο» στον Λευκό Οίκο, «για να συζητηθούν οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και οι προοπτικές ανάπτυξης, απασχόλησης και πληθωρισμού».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,9% στα 53,66 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή πτώση στα 1.319 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1412 δολ. από 1,1436 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v