Περιορίζει τα κέρδη η Wall Street

Hπια άνοδο σημειώνουν οι δείκτες καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης. Άνοδος 2% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Διαγράφει τα κέρδη η Apple. Στο 2,43% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Περιορίζει τα κέρδη η Wall Street

Οριακή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow να διαγράφει κέρδη 200 μονάδων, καθώς η νέα πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου επαναφέρει τις ανησυχίες για επικείμενη ύφεση. 

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,1% στις 25.562 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,22% στις 7.654 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,2% στις 2.806 μονάδες. 

«Αναμένεται ένα αδύναμο πρώτο τρίμηνο στο εξωτερικό και ένα κάπως αδύναμο στις ΗΠΑ» ανέφερε ο Σαμ Στόβαλ, υπεύθυνος επενδύσεων της CFRA Research. «Το πραγματικό ερώτημα είναι αν πρόκειται μόνο για ένα αδύναμο πρώτο τρίμηνο και μετά υπάρξει ανάκαμψη. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πως πρόκειται περισσότερο για μια ήπια προσγείωση» τόνισε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι εκκινήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο. 

Συγκεκριμένα, οι εκκινήσεις νέων κατοικιών κινήθηκαν αρνητικά κατά 8,7%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος του 1,162 εκατ. τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου προέβλεπαν ότι οι εκκινήσεις νέων κατοικιών θα υποχωρούσαν στο 1,213 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 59,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 1.322 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,129 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου επανέρχεται στο επίπεδο του 2,4%, διευρύνοντας τη διαφορά με την απόδοση του 3μηνου εντόκου. Αυτή η λεγόμενη αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων έχει θορυβήσει τους επενδυτές.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple καταγράφει πτώση 0,1%. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού διέγραψε τα αρχικά κέρδη μετά από απόφαση που δικαιώνει την Qualcomm και ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση εισαγωγής μοντέλων iPhone στις ΗΠΑ. 

Άλμα 27% πραγματοποιεί η μετοχή της Bed & Bath, μετά από είδηση της WSJ που ανέφερε ότι τρεις ακτιβιστές επενδυτές προσπαθούν να αντικαταστήσουν το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v